Folie afval
-
Een oplossing voor iedere afvalstroomMet 100+ partners hebben we een oplossing voor iedere afvalstroom
-
Lagere kostenScherpe tarieven door collectieve inkoopafspraken en schaalvoordelen
-
Binnen 24 uur voor de deurIndien gewenst plaatsen wij je container binnen 24 uur
-
Meer flexibiliteitAltijd de beste deal bij jou in de buurt, met meer flexibiliteit in ophaaldagen en frequenties
Snel naar een onderwerp
Folie scheiden bij de bron
Het is onze missie om Nederland afvalvrij en CO2-neutraal te laten ondernemen. Om dit te behalen is het belangrijk om afval te scheiden bij de bron. Bronscheiding zorgt ervoor dat jouw ingezamelde grondstoffen optimaal gerecycled kunnen worden, waardoor we de grondstoffen in de kringloop houden.
Wil je ook beginnen met bronscheiding?
Voordat je begint met bronscheiding is het belangrijk dat je weet welke afvalstromen er bij jouw organisatie vrijkomen. Vind je dit lastig in te schatten? Met onze afvalscan op locatie kunnen wij je hierbij helpen.
Waarom folie afval gescheiden inzamelen?
Folie is een soort plastic, maar het is het beste om dit gescheiden van andere plasticsoorten in te zamelen. Zo kan het efficiënter gerecycled worden en zitten je plastic of restafval containers minder snel vol. Hierdoor hoeven de containers minder vaak geleegd te worden, en bespaar je transportkosten en vermindert je de CO2-uitstoot. Het scheiden van je folie is dus goed voor uw portemonnee en het milieu.
Wat gebeurt er met jouw folie?
Het scheiden van je folie zorgt er ook voor dat deze afvalstroom optimaal gerecycled wordt. Van uw ingezamelde folies maakt men namelijk weer nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld verpakkingsfolie, stretchfolie of noppenfolie. Het is dus eigenlijk een grondstof in plaats van een afvalstof!
Wat is LDPE?
LDPE is de meest voorkomende foliesoort en staat voorLow Density Polyetheen. LDPE heeft verschillende eigenschappen waardoor het materiaal zeer geschikt is voor het verpakken van levensmiddelen en het vervoeren van producten. Zo is het folie waterafstotend, een goede isolator en goed bestand tegen zuren.
Deze foliesoort wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal of afdekmateriaal en wordt voornamelijk gebruikt in de branches waar het belangrijk is om producten goed af te dekken of te versturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan industrie, detailhandel, groothandel, distributie en logistiek.
Slimme inzamelmiddelen voor folie afval
De meest bekende manier voor afvalinzameling in het bedrijfsleven is het inzamelen van afval met behulp van rolcontainers. Rolcontainers zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Daarom zijn rolcontainers uitermate geschikt voor de inzameling van folie.
Binnen 1 werkdag de beste deal
Ben je op zoek naar een oplossing voor jouw bedrijfsafval? Met onze slimme offertetool heb je in 4 korte stappen een indicatie van jouw situatie en wensen (type afvalstromen, inhoudsmaat van de containers en de ledigingsfrequentie).
Wij zoek vervolgens naar de beste partner bij jou in de buurt. Binnen één werkdag nemen wij contact met je op om de offerte door te nemen.
Een kunststof rolcontainer speciaal voor uw folie met een inhoud van 240 liter. Hiermee zamel je gemakkelijk je folie gescheiden in.
Een ijzeren rek waar zonder hulpmiddelen een grote zak aan blijft hangen. Hierin verzamel je eenvoudig al gebruikte folies.
Meer informatie aanvragen
Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het inzamelen en scheiden van folie, weet je niet welk inzamelmiddel je nodig hebt of heb je andere vragen over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen
Waarom is het goed om folie gescheiden in te zamelen?
Folie is een soort plastic, maar er wordt aangeraden om dit gescheiden in te leveren van het andere plastic afval. Dit is niet alleen milieubewust, maar ook kostenbesparend. Door je folie afval apart in te zamelen, is het efficiënter te recyclen én is je container minder snel vol.
Wat mag er bij het folie afval?
- Verpakkingsfolie (rek en wikkelfolie, krimpfolie, zakken en hoezen)
- Maximum 1% folievreemd materiaal
Wat mag er niet bij het folie afval?
- Laminaat-/aluminiumlaminaatfolies (veelal vanuit de voedingsindustrie)
- Plakband- of stickerresten en etiketten
- Landbouw of tuinbouwfolie, vervuilde bouwfolie en foamfolie
- Dieptrek of vacuümgetrokken folie (PET of PS)
- Verpakkingsschuim (EPS, EPE, EPP)
- Andere kunststoffen zoals bigbags, spanbanden en harde kunststoffen
- Vervuilde kunststoffen (verf, cement, vet en voedingsrestanten)
- Overig kunststofvreemde materialen zoals gevaarlijk afval, bedrijfsafval, metalen, hout, inerte stromen, etc.