Glas afval
-
Een oplossing voor iedere afvalstroomMet 100+ partners hebben we een oplossing voor iedere afvalstroom
-
Lagere kostenScherpe tarieven door collectieve inkoopafspraken en schaalvoordelen
-
Binnen 24 uur voor de deurIndien gewenst plaatsen wij je container binnen 24 uur
-
Meer flexibiliteitAltijd de beste deal bij jou in de buurt, met meer flexibiliteit in ophaaldagen en frequenties
Glas scheiden bij de bron
Het is onze missie om Nederland afvalvrij en CO2-neutraal te laten ondernemen. Om dit te behalen is het belangrijk om afval te scheiden bij de bron. Bronscheiding zorgt ervoor dat jouw ingezamelde grondstoffen optimaal gerecycled kunnen worden, waardoor we de grondstoffen in de kringloop houden.
Wil je ook beginnen met bronscheiding?
Voordat je begint met bronscheiding is het belangrijk dat je weet welke afvalstromen er bij jouw organisatie vrijkomen. Vind je dit lastig in te schatten? Met onze afvalscan op locatie kunnen wij je hierbij helpen.
Waarom glas gescheiden inzamelen?
Om het glas optimaal te recyclen is het heel belangrijk dat het gescheiden van andere afvalstromen wordt ingezameld. Wanneer dit niet het geval is, komt het glas afval bij het restafval terecht en wordt het bij de verwerking verbrand. Deze kunnen in dat geval het niet meer worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Het recyclen van afvalstoffen is beter voor het milieu en bespaart energie.
Nederland wil naar een circulaire economie toe, waarin efficiënt wordt omgegaan met grondstoffen en waarin de productie van afval zoveel mogelijk wordt voorkomen. Recyclen sluit dus naadloos aan bij een circulair afvalmanagement. Immers, glas is 100 procent recyclebaar en kan oneindig vaak worden gerecycled en hergebruikt. Hierdoor blijft het dus in de kringloop en gaat het niet verloren omdat het wordt verbrand of gestort.
Wat gebeurt er met jouw glas?
Het is niet erg als er zich tussen het ingezamelde glas nog deksels, etiketten, kurken of doppen bevinden. Bij de verwerking worden deze zaken eerst uit de glasscherven gefilterd. Dit wordt gedaan met behulp van magneten en een luchtstroom. Ook wordt het nog ‘’gewassen’’ zodat ook alle etensresten en papierresten worden afgespoeld. Met behulp van een laser worden de grotere stukken er tussenuit gehaald. Daarna wordt het in nog kleinere stukken gebroken en op kleur gesorteerd. Zodra dit allemaal gedaan is, gaat het naar een glasfabriek. Daar wordt het dan weer gebruikt om nieuw glas van te maken.
Wat gebeurt er met jouw glasafval?
Slimme inzamelmiddelen voor glas
Wij beschikken over het grootste assortiment van rolcontainers in Nederland. Deze plaatsen wij binnen 24 uur in heel Nederland! Ook voor jouw glasafval vind je bij ons een geschikte rolcontainer. Zo kun je kiezen tussen een kunststof rolcontainer van 240 liter of een polyester rolcontainer van 900 liter. Komt er echt veel glasafval bij jou vrij? Dan kun je kiezen voor onze metalen hul van 3 kubieke meter. Deze hul wordt door een Minipersbus eenvoudig in moeilijk bereikbare of krappe ruimtes geplaatst.
De beste deal
Ben je op zoek naar een oplossing voor jouw bedrijfsafval? Met onze slimme offertetool heb je in 4 korte stappen een indicatie van jouw situatie en wensen (type afvalstromen, inhoudsmaat van de containers en de ledigingsfrequentie).
Wij zoeken vervolgens naar de beste partner bij jou in de buurt en nemen contact met je op om de offerte door te nemen.
De meest bestelde container dankzij het handige formaat en de mogelijkheid om hem af te sluiten.
Hoog maar toch compact model rolcontainer om veel glas tegelijk in te zamelen. Met vier ruime inwerpopeningen voorzien van rubberen glasrozetten.
Een ruimte besparende container die goed afsluitbaar én geluiddempend is. Hiermee voorkom je geuroverlast en ongedierte.
Meer informatie aanvragen
Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het inzamelen en scheiden van glas, weet je niet welk inzamelmiddel je nodig hebt of heb je andere vragen over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen
Wat wordt er onder glasafval verstaan?
Er zijn twee soorten glasafval, namelijk (hol)glas en/of flessenglas en vlakglas. Waar (hol)glas en/of flessenglas dient als verpakkingsmateriaal, is vlakglas afkomstig uit gebouwen, auto’s of van glaszetters. Aangezien voor beide glassoorten een ander verwerkingsproces geldt, zamelen wij dit apart in.
Waarom is het beter om glas gescheiden in te zamelen?
Naast het feit dat glasafval 100% recyclebaar is, kan het ook oneindig worden gerecycled en hergebruikt. Het is daarom een hele waardevolle grondstof die anders bij het restafval beland en verloren.
Is het een probleem als ik flessen met kurken en doppen inlever?
Wanneer u het glasafval inlevert met toebehoren zoals kurken en doppen, kost het veel energie en tijd om dit te verwijderen. Het is daarom niet gewenst om dit bij het glasafval in te zamelen.
Wat mag er bij het glasafval?
(Hol)glas en/of flessenglas
- Leeg glasafval dat gediend heeft als verpakkingsmateriaal
Vlakglas
- Enkel glas zowel blank als kleur
- Dubbel glas of isolatieglas
- Gelaagd glas, vlakglas met daartussen pvb-folie: geen plexiglas(!)
- Autoruiten
- Glazen dakpanelen
- Kassenglas en tuindersglas
- Pantserglas enkel in overleg (i.v.m. de opbouw van de hoeveelheid platen glas)
- Gemengd glas; mix van verschillende soorten vlakglas
Wat mag er niet bij het glasafval?
(Hol)glas en/of flessenglas
- Keramiek, steen, porselein. Hieronder vallen jenever kruiken, borden, kopjes, aardewerk etc.
- Hittebestendig glas, laboratorium glas, ovenschalen, kookplaten en kachelruitjes
- Koelkast glasplaatje, snijplank etc. vallen onder vlakglas
- Medisch- of ziekenhuisglas: naalden, chemie, vloeistoffen etc.
Vlakglas
- Glazen flessen en potten
- Keramiek, steen, porselein. Hieronder vallen borden, kopjes, aardewerk enz.
- Hittebestendig glas, laboratorium glas, ovenschalen, kookplaten en kachelruitjes.
- Plexiglas
- Spiegels en spiegelglas
- Kozijnen met vensters en glazen bouwstenen
- Draadglas