Piepschuim

-
Alle afvalstromenTotaalleverancier voor elke afvalstroom
-
Scherpe tarievenWe doen altijd een voorstel tegen scherpe tarieven
-
Wet- en regelgevingWij zijn volledig op de hoogte van geldende wet- en regelgeving
-
AanbodJe ontvangt van ons een vrijblijvend aanbod en hoeft alleen nog maar 'ja' te zeggen
Recycling van piepschuim
Het is onze missie om Nederland afvalvrij en CO2-neutraal te laten ondernemen. Om dit te behalen is het belangrijk om afval te scheiden bij de bron. Bronscheiding zorgt ervoor dat jouw ingezamelde grondstoffen optimaal gerecycled kunnen worden, waardoor we de grondstoffen in de kringloop houden.
Wil je ook beginnen met bronscheiding?
Voordat je begint met bronscheiding is het belangrijk dat je weet welke afvalstromen er bij jouw organisatie vrijkomen. Vind je dit lastig in te schatten? Met onze afvalscan op locatie kunnen wij je hierbij helpen.
Waarom piepschuim gescheiden inzamelen?
Piepschuim is goed te recyclen. Van piepschuim wordt namelijk weer nieuw piepschuim gemaakt. Om piepschuim goed te kunnen recyclen is het van belang dat het apart wordt ingezameld. Piepschuim neemt daarnaast veel volume in binnen jouw inzamelmiddelen. Het zorgt ervoor dat jouw inzamelmiddelen sneller vol zitten, waardoor ze eerder geleegd dienen te worden.
Door piepschuim apart in te zamelen verlaag je het volume restafval en het aantal transporten aanzienlijk. Piepschuim kan worden ingezameld in een foliezak-houder. Na inzameling, gaat de afvalstroom naar een gespecialiseerd verwerkingsbedrijf waar het wordt gerecycled. Hier gaat het piepschuim door een shredder en wordt het vermalen tot er slechts kleine korrels over zijn. Deze worden vervolgens verpakt in zakken, en kunnen gebruikt worden om nieuw piepschuim van te maken. Piepschuim is dus een super duurzaam verpakkingsmateriaal.

Wat gebeurt er met jouw piepschuim?
Na inzameling van jouw piepschuim, gaat de afvalstroom naar een verwerkingsbedrijf waar het wordt gerecycled. Bij het verwerkingsbedrijf gaat het vervolgens door een shredder en wordt het vermalen tot er slechts kleine korrels over zijn. Deze worden vervolgens verpakt in zakken, en kunnen gebruikt worden om nieuw piepschuim van te maken.

Ons inzamelmiddel voor piepschuim
Door piepschuim gescheiden in te zamelen, daalt je hoeveelheid restafval en bespaar je op je afvalkosten. Restafval wordt namelijk zwaar belast door de overheid. Tevens is gescheiden inzamelen beter voor het milieu. Waar in Nederland je ook gevestigd bent, wij bezorgen de inzamelmiddelen gratis.
Om deze afvalstroom zo optimaal mogelijk te recyclen, is het wel van belang dat het op een juiste manier wordt ingezameld. Daarnaast is het ook van belang dat het ingezamelde piepschuim niet vervuild is met andere stoffen. Het dient daarom altijd:
- Schoon, droog en wit te zijn, dus niet vervuild met of verkleurd door andere (afval)stoffen
- Niet vermengd of verlijmd te zijn met andere stoffen (bijvoorbeeld verpakkingen/producten van plastic, papier of karton)
- Vrij te zijn van gevaarlijke stoffen, het mag dus ook geen verfresten bevatten
Meer informatie over piepschuim afval?
Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het scheiden en inzamelen van piepschuim of heb je andere vragen over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over de inzameling van Piepschuim
Welke inzamelmiddelen zijn er voor piepschuim?
We raden aan om piepschuim te scheiden van ander afval. Wij bieden hiervoor grote zakken en een piepschuimzakhouder aan. Daarnaast bieden wij ook afzetcontainers aan voor piepschuim.
Waarom is het beter om piepschuim te scheiden van ander afval?
Als piepschuim niet gescheiden wordt, komt het bij het restafval terecht. Aangezien deze afvalstroom een zware belasting is voor het milieu, is het een dure afvalstroom. Piepschuim is daarbij een volumineus product, wat betekent dat jouw containers snel vol raken en je dus veel kosten maakt. Piepschuim gescheiden inleveren, scheelt je niet alleen een hoop geld, het is ook oneindig recyclebaar en daardoor ben je ook nog eens heel milieubewust bezig!
Wat mag er allemaal bij het piepschuim?
Als je het piepschuim op de juiste manier wilt aanbieden voor recycling, moet het gescheiden ingeleverd worden. Al het afval moet 100% piepschuim of Tempex zijn. Daarnaast moet het piepschuim schoon en droog zijn en verpakt in een transparante foliezak. Ondanks de verschillende soorten piepschuim, gaat het in dit geval echt alleen om het piepschuim dat uit korrels bestaat.
Wat mag er bij het piepschuim?
Bij het piepschuim afval mag het volgende gedeponeerd worden:
- Schoon, 100% piepschuim/Tempex (in grote stukken)
- Piepschuim dat uit korrels bestaat
- Verpakt in transparante foliezakken en droog verpakt
Wat mag er niet bij het piepschuim?
Bij het piepschuim afval mag het volgende niet worden gedeponeerd:
- Gekleurd piepschuim
- Vervuiling met zand, verf, cement, etc.
- Vervuiling van voedselresten
- Verpakkingschips
- Geen EPP (expanded PP) en EPE (expanded PE)
- Vlees of groenten schaaltjes of andere voedingsverpakkingen uit piepschuim
- Andere kunststoffen zoals bigbags, spanbanden, folie en harde kunststoffen
- Vervuilde kunststoffen (verf en cement)
- Overig kunststofvreemde materialen zoals gevaarlijk afval, bedrijfsafval, hout, inerte stromen, etc.