Plastic afval
-
BesparingHet recycleproces gebeurt op één locatie. Hierdoor besparen we op transportkosten en CO2-uitstoot
-
99% hergebruikNa verwerking blijft slechts een kleine hoeveelheid plastic over dat niet geschikt is voor hergebruik
-
Hoge kwaliteitHet eindproduct is van hoge kwaliteit en is in staat om nieuw plastic te vervangen
-
Binnen 24 uur voor de deurIndien gewenst plaatsen wij je container binnen 24 uur
Snel naar een onderwerp
Plastic afval scheiden bij de bron
Het is onze missie om Nederland afvalvrij en CO2-neutraal te laten ondernemen. Om dit te behalen is het belangrijk om afval te scheiden bij de bron. Bronscheiding zorgt ervoor dat jouw ingezamelde grondstoffen optimaal gerecycled kunnen worden, waardoor we de grondstoffen in de kringloop houden.
Wil je ook beginnen met bronscheiding?
Voordat je begint met bronscheiding is het belangrijk dat je weet welke afvalstromen er bij jouw organisatie vrijkomen. Vind je dit lastig in te schatten? Met onze afvalscan op locatie kunnen wij je hierbij helpen.
Waarom plastic afval gescheiden inzamelen?
Plastic is zeer geschikt voor recycling als het op de juiste manier wordt ingezameld. Op de juiste manier inzamelen betekent dat je het plastic afval scheidt bij de bron, dus op het moment dat je het weggooit. Het is hierbij belangrijk dat er geen vervuiling in de plastic container komt. Want alleen zuiver gescheiden afvalstromen zijn goed voor plastic recycling, en dat is veel beter voor het milieu.
Samen kunnen we de kunststofketen meer circulair maken. Dat betekent dat we de kringloop van plastic materialen en producten proberen te sluiten zodat grondstoffen in de kringloop blijven. Door jouw plastic afval gescheiden in te zamelen met de juiste container lever je een belangrijke bijdrage. Na plastic recycling kunnen namelijk nieuwe plastic producten gemaakt worden. Jouw plastic afval wordt zo een grondstof voor nieuwe producten.
Wat gebeurt er met jouw plastic?
Plastic is goed te recyclen. Plastic wordt gesorteerd op grootte en gewicht en vervolgens gesmolten. Dit gesmolten plastic wordt vervolgens omgezet in nieuwe producten. Kunstofafval wordt op grootte en gewicht gesorteerd. Infraroodtechnologie onderscheidt verschillende soorten kunststof, zoals Sealbags, PET, polyethyleen en polipropyleen. Plastic verpakkingsresten zijn goed te recyclen en worden verwerkt tot nieuwe producten.
Onze inzamelmiddelen
Het gescheiden inzamelen van plastic afval heeft een positieve invloed op het milieu. Of er nu veel of weinig plastic afval vrijkomt bij jouw organisatie, wij hebben altijd een geschikte plastic container voor jou. Jouw plastic wordt altijd met zo min mogelijk transportbeweging opgehaald dankzij ons partnernetwerk. Zo houden wij de CO2-uitstoot zo laag mogelijk en je profiteert van lage tarieven door onze collectieve inkoopafspraken. Ons All-in-One SmartCollection concept sluit hier mooi bij aan.
Je kunt bij ons kiezen uit verschillende kunststof rolcontainers. Zo bieden wij rolcontainers van 240, 660 en 1100 liter aan. Deze rolcontainers zijn allemaal rood van kleur, zodat goed te zien is dat hierin een aparte afvalstroom wordt ingezameld. De rolcontainers worden daarnaast voorzien van een sticker die aangeeft dat het inzamelmiddel alleen bedoeld is voor deze specifieke afvalstroom.
Ook met onze Multi Afval Container kun je jouw plastic gescheiden van andere afvalstromen inzamelen. Dit inzamelmiddel is met name geschikt om binnen kantoren of andere aparte ruimtes te plaatsen. Een groot voordeel van dit inzamelmiddel is dat het voor al jouw medewerkers gemakkelijk is om afval direct bij de bron te scheiden. Dit modulaire inzamelsysteem stel je zelf samen op basis van de afvalstromen die bij jou vrijkomen en de volumes daarvan.
Het samenpersen zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid plastic minder ruimte in de container inneemt, de zogenaamde 'verdichting'. Een perscontainer heeft een capaciteit van 3 tot en met 34 m³ geperst afval. Een perscontainer is gemakkelijk te bedienen en gaat jarenlang mee. Indien de perscontainer vol zit, dan wordt dit automatisch bij ons gemeld. Wij zorgen vervolgens dat de perscontainer zo spoedig mogelijk geleegd wordt. Je hebt hier geen omkijken naar.
Meer informatie?
Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het inzamelen en scheiden van plastic afval, weet je niet welk inzamelmiddel je nodig hebt of heb je andere vragen over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen
Wat mag er wel bij plastic afval?
- Plastic verpakkingen
- Folies
- Zakjes
- Draagtassen
- Kuipjes
- (Boter)vlootjes
Wat mag er niet bij plastic afval?
- Piepschuim afval
- Verpakkingen met aluminium laagje aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
- Doordrukstrips (van medicijnen en kauwgom)
- (Hard) plastic zoals speelgoed
- Huisraad en gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek en dergelijke)
- Shopper boodschappentassen
- Landbouwplastic
- Verfblikken
- Spuitbussen met chemisch symbool (deodorant, verf etc)
- Verpakkingen met vla- of yoghurtresten
- Drinkpakken waarin ander materiaal is gestopt
- Los karton (doosjes) of ander papier
- Verpakking met/van chemische stoffen
Waarom moet ik plastic scheiden?
Wanneer plastic afval niet gescheiden wordt, komt het terecht bij het restafval. Dit willen we graag voorkomen omdat restafval wordt verwerkt middels verbranding. Behalve het feit dat dit slecht is voor het milieu, gaan er dan ook waardevolle grondstoffen verloren.
Plastic is namelijk een belangrijke grondstof. Van gerecycled plastic maken we nieuwe producten, zoals: verpakkingen, emmers en auto-onderdelen. Hierdoor besparen we de winning van nieuwe grondstoffen. Door jouw plastic te scheiden lever je dus een grote bijdrage aan een beter milieu.