Swill
-
Ruime keuzeWij bieden een ruime keuze inzamelmiddelen geschikt voor alle soorten organisaties
-
100% milieuvriendelijk en duurzaamWij verwerken je afvalstromen op de meest innovatieve manieren
-
CertificeringenWij adviseren je over certificeringen zoals Green Key
-
TotaalleverancierWij hebben oplossingen voor elke afvalstroom, je hebt dus maar 1 inzamelaar nodig
Snel naar een onderwerp
Swill scheiden bij de bron
Het is onze missie om Nederland afvalvrij en CO2-neutraal te laten ondernemen. Om dit te behalen is het belangrijk om afval te scheiden bij de bron. Bronscheiding zorgt ervoor dat jouw ingezamelde grondstoffen optimaal gerecycled kunnen worden, waardoor we de grondstoffen in de kringloop houden.
Wil je ook beginnen met bronscheiding?
Voordat je begint met bronscheiding is het belangrijk dat je weet welke afvalstromen er bij jouw organisatie vrijkomen. Vind je dit lastig in te schatten? Met onze afvalscan op locatie kunnen wij je hierbij helpen. In dit blog vertellen we je alles over afvalscheiding in de horecabranche.
Waarom Swill gescheiden inzamelen?
Hoe beter je jouw swillafval scheidt bij de bron, hoe beter het hergebruikt kan worden. Bovendien hou je minder restafval over, en dat is weer financieel aantrekkelijk. Met andere woorden; het scheiden van afval is heel belangrijk voor mens, milieu en je portemonnee. Wij bieden een passende oplossing voor ieder type afval. Wij helpen je graag met het inzamelen en afvoeren van al jouw verschillende afvalstromen. Daarbij plaatsen wij containers gratis in heel Nederland. Handig, alles in één keer geregeld!
Wat gebeurt er met jouw Swill?
Swill is goed te verwerken tot nieuwe grondstof. Het proces van afvalverwerking begint na de inzameling. De etensresten gaan naar een vergister, waarbij door middel van verhitting de schadelijke bacteriën worden gedood. Vervolgens worden de etensresten tot moes vermalen en in een grote tank gestort. Hierna volgt een soort biologisch verteringsproces, waarbij er bacteriën aan het afval worden toegevoegd. Deze bacteriën zorgen ervoor dat er biogas vrijkomt.
Van swill kan biogas, compost of diesel gemaakt worden. Biogas kan als brandstof gebruikt worden om energie op te wekken, of om machines en voertuigen te laten werken. Het is ook mogelijk om biogas verder te verwerken, zodat uiteindelijk een gas overblijft dat van dezelfde kwaliteit is als aardgas. Tijdens het vergistingsproces van swill, komen er ook vetresten bovendrijven. Deze worden apart afgezogen en verwerkt tot biodiesel. Biodiesel is een duurzame energiebron. Het restant van het afval dat vervolgens overblijft, vormt een waardevolle meststof die hergebruikt kan worden in bijvoorbeeld de land- of tuinbouw.
De reis van swill in beeld
Onze inzamelmiddelen voor swill
Het gescheiden inzamelen van swill heeft veel positieve gevolgen voor het milieu. Onze expertise op het gebied van swill-inzameling en onze unieke inzamelmiddelen, maakt ons de beste partner om je te helpen bij jouw swill scheiding en inzameling. Wij zoeken altijd naar de juiste partner voor jou, een geschikte ledigingsfrequentie en we rijden met efficiënte routes. Hierdoor verminderen wij de CO2-uitstoot en kunnen we voordelige tarieven aanbieden aan jou door collectieve inkoopafspraken.
De rolcontainer wordt altijd omgewisseld voor een nieuwe en schone rolcontainer. Je bent dus bij elke lediging zeker van een schone en hygiënische lege container.
Swill inzamelen kan ook in een stevige afgesloten palletbox van 600 liter. De palletboxen worden ook door onze partners omgewisseld voor schone en lege exemplaren.
Waar het met andere inzamelmiddelen vooral gemakkelijk is om afval op een centrale plaats gescheiden in te zamelen, maakt een Multi Afval Container dit ook mogelijk in kleinere of aparte ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een kantooromgeving, productieomgeving, onderwijsinstelling of publieke ruimte.
Meer informatie?
Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het scheiden en inzamelen van swill, weet je niet welk inzamelmiddel je nodig hebt of heb je andere vragen over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over de inzameling van swill
Welk afval hoort bij swill?
Swill is organisch afval dat vrijkomt in keukens. Denk hierbij aan groenten en fruit, sauzen, brood en gekookte voedingsmiddelen.
Wat is het verschil tussen swill en gft afval?
De afvalstromen swill en gft lijken op elkaar maar zijn wel degelijk verschillend. Swill afval bestaat uit etensresten en gekookt en ongekookt keukenafval. Onder swill afval verstaan we onder andere de resten van bereid voedsel, brood en pizza.
GFT afval is onder te verdelen in groente- en fruitafval: schillen van groente en fruit, klokhuizen, korsten van de kaas en noten en doppen van pinda’s bijvoorbeeld. En tuinafval: tuin- en potgrond, resten van groen- en tuinafval, planten en takken bijvoorbeeld.
Welke inzamelmiddelen zijn er voor swill?
Voor Swill hebben we meerdere opties om het afval in te zamelen. We doen dit in de volgende type inzamelmiddelen:
Hoe wordt swill verwerkt?
Swill is goed te verwerken tot een nieuwe grondstof. Van swill kan namelijk biogas, compost of diesel gemaakt worden.
Wat mag er bij swill?
Het gescheiden inzamelen van swill heeft veel positieve gevolgen voor het milieu. Voorbeelden van afval wat bij Swill mag is:
- Groenten
- Fruit
- Sauzen
- Zuivel
- Ei
- Koffiedrab
- Sappen en frisdranken
- Vlees en vis
- Kippenbotten
- Visgraten
- Brood
- Saucijzen brood
- Afbakbrood
- Pizza’s
- Koek
- Jus
- Marinades
- Gekookte voedingsmiddelen
Wat mag er niet swill?
Om ervoor te zorgen dat jouw swill goed verwerkt kan worden, is het van belang om het gescheiden van de andere afvalstromen in te zamelen. Door jouw swill afval te scheiden, draag je bij aan een beter milieu én het is beter voor je portemonnee! Afval wat niet bij Swill mag is bijvoorbeeld:
- Serviesgoed
- Slachtafval, zoals organen
- Zeep- en reinigingsmiddelen
- Glas
- Hout
- Blik
- Metaal
- Steen
- Big Bags (textiel)
- Straatafval
- Categorie 1 & 2 materiaal
- (Bio)Plastic
- Tuinafval
- Verpakte etensresten